• Novinky

          • Vianočné tvorivé dielne - Komjatice

          • Deň Vianočných tvorivých dielní na ZŠ Komjatice bol spojený s  prezentáciou stredných škôl svojimi výrobkami a službami.

            Naša škola na tomto podujatí informovala o možnostiach štúdia na našej škole a prezentovala študijné a učebné odbory ktoré bude otvárať v školskom roku 2018-19 rodičom a žiakom 8. a 9. ročníka, prezentovala sa aj výrobkami žiakov a vianočnými darčekmi pre žiakov ZŠ.

            Prezentácie sa zúčastnili: Karol Bartoš III.B – kominár

                                                     Mikuláš Šemelák III.B – kominár

                                                     Marek Paluška III.B – kominár

                                                     Bc. Jozef Ištokovič – hlavný majster

                                                     Ing. Zuzana Galisová – výchovný poradca

          • MUREXIN

          • Dňa 5.12.2017 sa v priestoroch SOŠ stavebnej nábrežie mládeže 1, Nitra uskutočnilo školenie firmy MUREXIN. Školenie bolo zamerané na prípravu podkladu ako i samotné zhotovenie obkladov a dlažieb. Zúčastnili sa ho žiaci 2.A a 3.A triedy učebného odboru murár a 1.VA študijného odboru stavebníctvo.

          • VELUX

          • Dňa 20.11.2017 sa uskutočnilo na SOŠS v Nitre školenie žiakov, ktoré bolo zamerané na montáž strešných okien a svetlovodov. V teoretickej časti sa žiaci oboznámili s druhmi strešných okien a svetlovodov, ktoré firma Velux vyrába. Zároveň im bolo vysvetlené, ktorých chýb sa pri montáži okien a svetlovodov montážne firmy najčastejšie dopúšťajú. V praktickej časti si žiaci osvojili  montáž strešných okien a svetlovodov od firmy Velux.

          • Sloboda a zodpovednosť - prednáška

          • V dňoch od 9.11. až 27.11. 2017 sa pre žiakov prvých a druhých ročníkov konala prednášková činnosť s názvom SLOBODA A ZODPOVEDNOSŤ zameraná výchovné a vzdelávacie aktivity.

            Prednáškový program bol zameraný na prevenciu správania dospievajúcich, so zvláštnym zameraním na prevenciu rizikového sexuálneho správania, prevenciu HIV – AIDS, iných prenosných chorôb a nechcenému tehotenstvu.

          • cs BETON

          • Dňa 8.novembra 2017 sa žiaci 2.A a 3.A učebného odboru murár a žiaci 1.VA a 1.VB študijného odboru stavebníctvo zúčastnili prednášky organizovanej firmou CS BETON. Na prednáške bol predstavený široký sortiment výrobkov, ktoré sú určené predovšetkým majiteľom rodinných domov, chát alebo rezidenčných objektov. Išlo o výrobky určené na zhotovenie oporných a okrasných múrov, dlažieb a obkladov. Po prednáške pracovníci predviedli praktickú ukážku murovania oplotenia výrobkami firmy CS Beton.

          • Burza informácií 2017 - Levice

          • Naša škola sa zúčastnila burzy informácií v Leviciach, ktorá bola spojená aj s prezentáciou stredných škôl – naša škola sa veľmi pekne odprezentovala jednotlivé študijné a učebné odbory, ktoré otvárame v školskom roku 2018-2019.

            Zúčastení: Martin Kúdela – učebný odbor inštalatér II.B

                              Andrej Šogan - učebný odbor inštalatér II.B

                              Bc. Jozef Ištokovič – hlavný majster

                              Ing. Zuzana Galisová – výchovný poradca

          • Súťaž majstrovstiev okresu Nitra vo futsale žiakov SŠ

          • Skupinové zápasy sa uskutočnili 23.11.2017 v mestskej športovej hale na Klokočine

            Zloženie skupiny:SOŠ stavebná, Nábrežie mládeže 1, Nitra, SOŠ potravinárska, Nitra, Športové gymnázium, Nitra. SOŠ stavebná remizovala so SOŠ potravinárska a potom prehrala so Športovým gymnáziom, ktoré porazilo aj SOŠ potravinársku a podľa očakávania postúpilo do finálovej časti.

            Naše družstvo v zložení:

            Kristián Bosák IVA, Aleš Čanaky IIIB, Denis Buchlík IIA, Frederik Hudec IIIA, Šimon Kalužák IIIA, Ondrej Mego IIIB, Daniel Moravec IVA, Matúš Michalka IB, Mário Strákoš IB

             

        • Burza informácií 2017
          • Burza informácií 2017

          • BURZA INFORMÁCIÍ 18.10.2017

            Dňa 18.októbra 2017 sa v areáli našej školy konala okresná burza informácií organizovaná  Úradom práce sociálnych vecí a rodiny v Nitre. Priebeh akcie : 8:30 hod. otvorenie, priebeh burzy : 9:00 – 13:00 hod.

            Celkovo sa na burze informácií prezentovalo 16 zamestnávateľov a 22 stredných škôl, obchodných akadémií a súkromných stredných škôl.

            Burza informácií bola realizovaná v rámci poradenstva pre voľbu povolania, za účelom zabezpečenia profesijnej orientácie žiakov základných škôl, s ohľadom na regionálne podmienky trhu práce.

            Burzu informácií 2017 si prezrelo a zaregistrovalo sa 717 žiakov a 52 pedagógov zo 61 základných škôl z Nitrianskeho okresu.

            Poskytnutím informácií škôl o štúdiu (študijné odbory, podmienky prijatia a uplatnenie jednotlivých študijných odborov v praxi) v prepojení na ponuky pracovných miest zamestnávateľov získali žiaci základných škôl ucelené informácie.

            Školy sa prezentovali prácami a výrobkami svojich žiakov, informáciami o študijných a učebných odboroch, ktoré plánujú otvoriť v budúcom školskom roku.

        • Mladý stavbár 2017 - Žilina 2017
          • Mladý stavbár 2017 - Žilina 2017

          • Mladý stavbár 2017

            V dňoch 11.10. až 12.10. 2017 sa naši žiaci zúčastnili  9. ročníka medzinárodnej súťaže zručností žiakov, ktorá sa konala v dielňach SOŠS v Žiline.

            Súťažili dvojčlenné družstvá.

            V učebnom odbore murár súťažil Lukáš Vörös a Igor Meliš, majster Vladimír Kertesz, učebnom odbore inštalatér Andrej Šogan  a Martin Kúdela, majster Štefan Zaujec, učebnom odbore tesár Dávid Ondrejka a Vratko Bartoš , majster Jozef Kreškóci. Súčet bodov družstva z teoretickej časti a praktickej časti určil poradie družstiev, kde sa nám tento rok veľmi nedarilo, lebo murári aj inštalatéri obsadili piate miesto a tesári štvrté.

            Cieľom súťaže bolo porovnať si získané odborné zručnosti a vedomosti v týchto klasických profesiách a prispieť tak k rozvoju a propagácii odborného vzdelávania v regiónoch.

        • SUSO Praha 2017
          • SUSO Praha 2017

          • Naši chlapci Daniel Moravec a Štefan Luzar opäť bodovali v súťaži SUSO Praha 2017 18. 9. - 22. 9. 2017 a obsadili v profesii murár tretie miesto. Gratulujeme